Salata de beof o tradiție de Paști

Publicat pe Actualizat pe

Este adevărat că salata de beouf este de nelipsit de pe masă de Paști .

Salata de boeuf este un fel de mâncare tradițional de Paști în multe țări din Europa de Est, inclusiv în România. Este o salată rece, făcută din carne de vită fiartă, legume și maioneză.

Pentru a pregăti salata de boeuf, veți avea nevoie de carne de vită fiartă (de obicei coadă sau pulpă), cartofi fierți, morcovi fierți, mazăre fiartă, castraveți murați tăiați cubulețe, maioneză și condimente (cum ar fi sare, piper și usturoi).

În general, ingredientele se taie cubulețe, apoi se amestecă împreună cu maioneza și condimentele.

Salata de boeuf poate fi servită ca aperitiv, ca fel principal sau ca garnitură pentru alte feluri de mâncare.Este o alegere populară pentru masa de Paști, deoarece poate fi pregătită în avans și servită rece, ceea ce face din ea o opțiune convenabilă pentru cei care au multe de făcut înainte de sărbători.

Secretul unei salate de beuf perfectă este fără doar și poate maioneza.

Rețetă maioneză pufoasă și delicioasă

Iată o rețetă simplă pentru o maioneză pufoasă și delicioasă:

Ingrediente:

  • 2 gălbenușuri de ou
  • 1 lingură de muștar
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 1 cană de ulei (de preferat ulei de floarea soarelui sau de măsline)
  • sare și piper

Instrucțiuni:

  1. Într-un bol, amestecați gălbenușurile cu muștarul și zeama de lămâie până la omogenizare.
  2. Începeți să adăugați uleiul în fir subțire în timp ce amestecați continuu cu un tel sau un mixer la viteză joasă.
  3. Continuați să adăugați uleiul în fir subțire până când maioneza începe să se îngroașe.
  4. Adăugați sare și piper după gust și amestecați din nou până când maioneza este bine combinată și pufoasă.

Maioneza se poate păstra în frigider timp de câteva zile. Dacă maioneza dvs. se separă sau devine prea groasă, puteți adăuga o lingură de apă caldă și amestecați din nou până când obțineți consistența dorită.

Lasă un comentariu